Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Yönetim yanlısı güçler, Hudeyde, Taiz ve Lahec illerinde Husilere ait bazı bölgelerde denetimi sağladı

HUDEYDE (AA) - Yemen'de yönetim yanlısı güçlerin, Hudeyde, Taiz ve Lahec illerinde Husilere ait bazı bölgelerde denetimi sağladığı bildirildi.

Yönetim yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) yöneticilerinden Nasır Hidam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, askeri birliklerin ve HDG güçlerinin, Hudeyde iline bağlı His ilçesindeki bazı köy ve mevzileri Husilerden geri aldığını söyledi.

Hidam, çıkan çatışmalarda onlarca Husinin öldüğünü ve yaralandığını, yönetim yanlısı güçler safında da ölen ve yaralananlar olduğunu ifade etti.

Taiz Askeri Cephe Komutanı Halid Fadıl da Taiz'in batı cephesinden ablukayı kaldırmak için koalisyon güçleri desteğiyle ilerleyen askerlerin, batı sınır geçidine bakan stratejik El-Anin bölgesinde bazı mevzileri ve tepeleri kontrol altında aldığını belirtti.

Bu arada, Yemen ordusuna ait "26 September Net" internet sitesinde yer alan habere göre, hükümet yanlısı güçler, Husilerin Lahec ilinin El-Kabita ilçesine bağlı Keraş cephesindeki mevzilerine saldırı düzenledi. Çok sayıda Husinin öldüğü, yaralandığı ve esir alındığı çatışmalarda, Husilere ait bazı mevzilerde denetimin sağlandığı duyuruldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :