Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Yemen Başbakanı bin Dağr:- "Husi milisler, kendilerini destekleyen ve harekete geçiren İran'ın onaylamadığı hiç bir siyasi çözüme yanaşmayacak ve başlattığı savaşı durdurmayacaktır"

MARİB (AA) - Yemen Başbakanı Ahmed bin Dağr, Husilerin, İran'ın izni olmadan hiç bir siyasi çözüme yanaşmayacağını söyledi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'da yer alan habere göre, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da ABD'nin Sana Büyükelçisi Matthew Tauler'i kabul eden bin Dağr, "Husi milisler, kendilerini destekleyen ve harekete geçiren İran'ın onaylamadığı hiç bir siyasi çözüme yanaşmayacak ve başlattığı savaşı durdurmayacaktır." dedi.

Mevcut durumun, Husilere baskı yapmak için başta ABD olmak üzere aktif devletlerin harekete geçmesini gerektirdiğini belirten bin Dağr, Husileri desteklemekle suçladığı İran'a işaret ederek, "Uluslararası toplum eğer Yemen halkının acı ve insani trajedisini durdurma konusunda ciddiyse savaşı besleyen ve ömrünü uzatanın karşısında durmalı." diye konuştu.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Yemen hükümetine destek veriyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :