Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Meşru orduya bağlı güçler, Hudeyde kentinde Husilerin elindeki stratejik öneme sahip askeri karargahta kontrolü sağladı

HUDEYDE (AA) - Yemen'de meşru orduya bağlı güçlerin, Hudeyde kentinde Husilerin elindeki stratejik öneme sahip askeri karargahta kontrolü sağladığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Husiler ve hükümet güçleri arasında Hudeyde kentine bağlı Huhe ilçesindeki Ebu Musa el-Eşari Karargahı çevresinde şiddetli çatışmalar yaşandı.

Ölü ve yaralıların olduğu çatışmalar sonucu karargahın hükümet güçlerinin kontrolüne geçtiği belirtildi. Yaşanan kayıplara ilişkin bilgi verilmedi.

Yemen'in batı sahilinde Kızıldeniz kıyısındaki Ebu Musa el-Eşari Karargahı, Husilerin Kızıldeniz'deki gemilere füze saldırıları düzenlediği nokta olması ve coğrafi konumu itibarıyla stratejik öneme sahip bulunuyor.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de Husiler ile meşru yönetime bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor.

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :