Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Yemen İnsan Hakları Bakanlığı, BM ile OHCHR'yi, başkent Sana'da Bahailere yönelik uygulamalara son verilmesi için Husilere baskı uygulamaya çağırdı

SANA (AA) - Yemen İnsan Hakları Bakanlığı, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliğini (OHCHR), başkent Sana'daki Bahailere yönelik tutuklamalara son verilmesi için Husilere baskı uygulamaya çağırdı.

Bakanlık, BM Din ve İnanç Özgürlüğü Özel Raportörü Ahmed Şehid'in "Sana'daki Bahailerin maruz kaldığı baskıların dini zulme dönüştüğü" yönündeki açıklamalarının ardından yazılı açıklama yaparak, OHCHR ile BM'den, emniyet güçlerinden adı Bahailerin tutuklanması olayına karışanları BM yaptırımlar listesine almasını istedi.

Açıklamada, Şehid'in Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçlere "Bahaileri tutuklamaktan vazgeçme, keyfi olarak alıkonulan herkesi serbest bırakma, Yemen'deki önde gelen din adamlarından Seyyid Ayyaş ve Seyyid Hamid'in ortadan kaybolmasıyla ilgili soruşturma açma ve soruşturmanın tüm ayrıntılarını açıklama" yönünde yaptığı çağrının memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, Husilerin işlediği suçların ırkçı ve etnik yönü olmasına rağmen "terörist grup" olarak görülmemesinin garip karşılandığı ifade edildi.

Şehid'in açıklamalarına göre Husiler, son dönemde Sana'da Bahailerin dini liderleri ile 25'in üzerinde kişiyi dini inançlarıyla alakalı suçlamalardan ötürü tutukladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :