Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Hükümet güçleriyle uluslararası koalisyonun Hacce kentinin Midi ilçesinde düzenlediği operasyonda, Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Salih yanlısı 15'ten fazla kişi öldü, onlarca kişi yaralandı

HACCE (AA) - Yemen'de hükümet güçleriyle uluslararası koalisyonun Hacce kentinin Midi ilçesinde düzenlediği operasyonda, Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı 15'ten fazla kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın sahadaki kaynaklara dayandırdığı haberinde, hükümet güçlerinin, uluslararası koalisyonun da desteğiyle stratejik El-Kumahiyye Kalesi'ne sızmaya çalışan milisleri püskürttüğü, olaylarda Husiler ile Salih yanlılarından 15 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı belirtildi.

Haberde, hükümet güçlerinin topçu ateşinde silah taşıyan üç aracın, uluslararası koalisyonun hava saldırılarında ise Husileri taşıyan bir aracın vurulduğu kaydedildi.

Öte yandan askeri kaynaklar, ülkenin güneybatısındaki Taiz kentinde uluslararası koalisyona ait uçakların Husiler ile Salih yanlılarının mevzilerine hava saldırısı düzenlediğini aktardı. Saldırılarda Husilerden çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı belirtildi.

Yemen'de meşru yönetime darbe yapan ve Eylül 2014'ten beri başta başkent Sana olmak üzere bazı bölgeleri kontrolü altında tutan Husilere, Mart 2015'ten bu yana Yemen hükümetinin talebi doğrultusunda Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçleri operasyon düzenliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :