Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Yemen'de Genel Halk Kongresi Partisi'nin, Taiz'deki ablukanın kaldırılmasını öngören girişimi kabul etti- Husiler, Taiz'de 27 kişiyi serbest bıraktı

SANA (AA) - Yemen'de devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in liderliğini yaptığı Genel Halk Kongresi Partisi'nin, Taiz'deki ablukanın kaldırılmasını öngören girişimi kabul ettiği bildirildi.

Parti'ye bağlı "Kongre" isimli internet sitesinde yer alan açıklamada, partinin Parlamento bloğunun eski Başkanı Şeyh Sultan el-Burkani'nin Husiler ile Salih'e sınırların açılması, insani yardımların kente girmesi ve esir takasıyla ilgili bir girişimde bulunduğu belirtildi. Salih'in de barışın gerçekleştirilmesi yolundaki çalışmaları özellikle de Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen "Barışın Sağlanması Toplumsal Komitesi"nin çabalarını desteklediği ifade edildi.

Açıklamada, parti yönetiminin, siyasi oluşumlar arasındaki diyalogun ve anlaşmazlıkların çözümünde tek seçenek olduğunu vurguladığı kaydedildi.

Husiler ile hükümetten konuyla ilgili henüz açıklama yapılmadı.

Husiler ile Salih'e bağlı güçler, Taiz'in doğu, batı ve kuzey sınır kapılarını kontrol altında tutarken, hükümet güçleri kenti Lahic'le birbirine bağlayan sınır kapısında varlık gösteriyor.

Öte yandan, Husilere ait SABA Haber Ajansı'na göre, Husiler Taiz'de alıkoydukları kişilerden 27'sini serbest bıraktı. Haberde, ilerleyen zamanlarda başka kişilerin de serbest bırakılacağı aktarılırken bunun zamanı ve sayısıyla ilgili bilgi verilmedi.

Taiz'deki hükümet güçlerine bağlı kaynaklar ise Husilerin darbe karşıtı yüzlerce kişiyi kaçırıp kentin kuzeyindeki El-Huban bölgesinde bulunan Es-Salih ilçesine götürdüğünü ifade etti. Husilerin serbest bıraktığı kişiler arasında asker olmadığı kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :