Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Hükümet güçleri, ilk kez başkent Sana'nın merkezinde Husiler ve Salih yanlılarına ait mevzilere topçu atışıyla saldırılar düzenledi

SANA (AA) - Yemen'de hükümet güçlerinin, ilk kez başkent Sana'nın merkezinde Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarına ait mevzilere topçu atışıyla saldırılar düzenlediği bildirildi.

Hükümete yakın kaynaklar, dün gece Sana'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı yakınları ile çevresindeki askeri bölgelerin bombalandığını aktardı.

Meşru hükümete bağlı birliklerin ilk kez Sana'nın merkezini bombaladığını, topçu saldırılarının ilk kez kent merkezine ulaştığını ifade eden kaynaklar, bu durumun Husiler ve Salih yanlılarına karşı verilen mücadelede stratejik bir dönüşüm olduğunu belirtti.

Öte yandan Suudi Arabistan sınırında yönetim yanlısı güçler ile Husiler arasında şiddetli çatışmalar yaşandığı bildirildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Suudi Arabistan sınırı yakınlarındaki Hacce kentine bağlı Midi bölgesi şiddetli çatışmalara sahne oldu.

Yönetim yanlısı birliklerin Husilere ait bir askeri araca topçu atışıyla saldırı düzenlediği, saldırıda bazı militanların öldüğü aktarıldı.

Yemen'de 2 yılı aşkın süredir Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ve hükümet yanlısı güçler ile Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih güçleri arasında çatışmalar yaşanıyor.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak amacıyla, 26 Mart 2015'te "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış, ardından Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı duyurulmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :