Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Suudi Arabistan sınırındaki Hacce vilayetinde çıkan çatışmalarda 6 asker ile onlarca militan öldü- Aden'de Husilerin "termik füze" ile gerçekleştirdiği iddia edilen saldırıda hükümet yanlısı güçlerden 5 kişi öldü

ADEN (AA) - Yemen'in kuzeybatısında Suudi Arabistan sınırında bulunan Hacce vilayetinde hükümete bağlı güçler ile Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları arasında çıkan çatışmalarda 6 asker ile onlarca militanın öldüğü bildirildi.

Orduya bağlı "Beşinci Askeri Bölge"den yapılan yazılı açıklamada, Hacce vilayetinin Harad ve Midi ilçelerinde ordu güçleri ile Husiler ve Salih yanlıları arasında üç gündür şiddetli çatışmalar yaşandığı belirtildi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava desteği sağladığı çatışmalarda Husiler ve Salih yanlılarından aralarında üst düzey isimlerin de bulunduğu 37 ölü ve yaralı olduğu kaydedildi. Çatışmalarda ordu güçlerinden de 6 askerin öldüğü, 4'ünün yaralandığını açıklandı.

Söz konusu çatışmalarda militanlara ait 3 askeri araç ile çok sayıda mühimmatın da imha edildiği aktarıldı.

- Husiler "termik füze kullanıyor" iddiası

Öte yandan güneydeki Aden kentinde Husilerin düzenlediği saldırıda ordu güçleri ve hükümet yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) mensubu 5 kişinin öldüğü, 17 kişinin yaralandığı belirtildi.

Aden'deki Cumhuriyet Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri ölü ve yaralıların vücutlarında geniş yanıkların bulunduğunu, söz konusu yanıklara Husilerin kullandığı termik füzelerin neden olduğunu ileri sürdü.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Suudi Arabistan'ın öncülüğündeki koalisyon güçlerinin desteklediği meşru hükümet yanlısı güçler ile Husiler ve Salih destekçileri arasında çeşitli bölgelerde yoğun çatışmalar devam ediyor.

Önceki gün Yemen'in Hudeyde Limanı yakınlarında devriye görevi yapan Suudi Arabistan'a ait fırkateyne terör saldırısı düzenlenmiş, olayda 2 asker hayatını kaybetmiş, 3'ü yaralanmıştı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :