Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed:"BM'nin tutumu açık, sadece Bin Dağr hükümetini tanıyor"

SANA (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed, Hişam Şeref'le Husilerin ilan ettiği hükümetin Dışişleri Bakanı değil, devrik lider Ali Abdullah Salih'in partisi Genel Halk Kongresi (GPC) yetkilisi vasfıyla görüştüğünü belirtti.

Ahmed, başkent Sana'dan ayrılmadan önce havaalanında düzenlediği basın toplantısında, Şeref ile dostça bir görüşme yaptıklarını ifade ederek, "Toplantıda, ihtiyacımız olan destek ve yol haritası konularını görüştük. GPC ve Husi liderlerine, ulaşmasını temenni ettiğimiz mesajlar yolladık." dedi.

Şeref'le Husilerin ilan ettiği hükümetin Dışişleri Bakanı değil, GPC yetkilisi vasfıyla görüştüğünü vurgulayan Ahmed, "BM'nin tutumu açık, sadece Ahmed Bin Dağr hükümetini tanıyor." diye konuştu.

BM Özel Temsilcisi Ahmed, Sana'daki ziyaretleri çerçevesinde, GPC ve Husilerin yetkilileri ile bir araya gelerek, Yemen'deki çatışmaların sonlandırılması konusunu tartıştıklarını kaydetti.

Ülkedeki krize çözüm için hazırlanan yol haritasını açık şekilde sunduğunu ve tarafların bu yol haritasına olumlu yaklaşmalarını önerdiğini söyleyen Ahmed, açıklamasında, konu hakkında ayrıntılara yer vermedi.

Husiler ve Salih yanlılarının kontrolündeki SABA haber ajansı, Ahmed'in, Şeref ile Dışişleri Bakanı vasfıyla görüştüğünü iddia etmişti. Husi yanlısı basında ise bu görüşme, BM'nin Husiler ve Salih yanlıları tarafından ilan edilen Ulusal Kurtuluş Hükümetini tanıdığı şeklinde değerlendirilmişti.

Yemen'de meşru yönetime darbe yapan ve Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana başta olmak üzere ülkenin batısındaki bazı bölgeleri elinde tutan Husiler, GPC'li yetkililerle geçen kasım ayında eski Aden Valisi Abdulaziz bin Habtur başkanlığında Sana'da "Ulusal Kurtuluş Hükümeti" kurduğunu açıklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :