Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Yemen hükümeti, Husiler ve Salih yanlılarının, memurların maaşların ödenmesine engel olduğunu açıkladı

ADEN (AA) - Yemen hükümeti, Husiler ve devrik cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarının, memurların maaşların ödenmesine engel olduğunu duyurdu.

Başbakan Yardımcısı ve Sivil Hizmetler Bakanı Abdulaziz Cebbari, Yemen resmi ajansı SABA'da yer alan açıklamasında Husiler ve Salih yanlısı güçlerin, kontrolü altındaki bölgelerde bankaları ve devlet gelirlerini yağma etmekle kalmayıp memurların maaşlarının ödenmesine engel olduğunu belirtti.

Milislerin, devlet tarafından memurlara verilmek üzere yatırılacak ödemeleri kabul etmemesi için bankalara ve döviz şirketlerine baskı yaptığı, görevlileri tehdit ettiğini kaydeden Cebbari, "El-Kerimi şirketi, Husiler ve Salih yanlılarının tehditleri nedeniyle başkent Sana ve diğer illerde memurların maaşlarını kabul edemeyeceğini iletti." ifadelerini kullandı.

Cebbari, tüm bunlara rağmen devletin, memurlara maaşlarını ulaştıracağını vurguladı.

Başbakan Ahmed bin Dağr, ay başında yaptığı açıklamada, ülkedeki savaşın neden olduğu nakit krizi sebebiyle 6 aydan fazla süredir ödenemeyen memur maaşlarının yatırılacağını duyurmuştu.

Dünya Çapında Bankalararası Finansal İletişim Topluluğu (SWIFT) ile yoğun çalışmalar sonucu yapılan anlaşmaya göre Rusya'da basılan Yemen yerel parasından ilk parti, bugün Aden'e ulaşmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :