Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

İHA ile düzenlenen saldırıda El-Kaide üyesi oldukları iddia edilen 3 kişi öldü

HADRAMEVT (AA) - Yemen'in doğusundaki Hadramevt ile Marib kentleri arasındaki bölgede insansız hava aracıyla (İHA) düzenlenen saldırıda terör örgütü El-Kaide üyesi oldukları iddia edilen 3 kişinin öldüğü bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Hadramevt ile Marib kentleri arasındaki Feyz bölgesinde İHA ile düzenlenen saldırıda El-Kaide üyesi oldukları iddia edilen 3 kişi hayatını kaybetti.

İHA'ların son günlerde Marib kentinin çöl alanlarında sık sık sorti yaptığı belirtildi.

Öte yandan Yemen ordusu ile Halk Direniş Güçleri'nin (HDG) Sana vilayetinin kuzeydoğusundaki Nihm ilçesini Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarından kurtardığı ifade edildi.

HDG sözcüsü Abdullah eş-Şendaki, yaptığı yazılı açıklamada, hükümete bağlı askeri birliklerin, Nihm ilçesinde Husiler ile Salih yanlılarının mevzilendiği alanlara yönelik operasyon düzenlediğini belirterek, Babin Dağı ile bölgenin etrafını çevreleyen tepelerde kontrolün sağlandığını kaydetti.

Şendaki, operasyon sırasında meydana gelen çatışmalarda, Husiler ile Salih yanlılarından 6 militanın öldüğü, hükümet güçlerinden ise 2 askerin yaralandığını aktardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :