Yemen'deki "mayınların temizlenmesi" için yardım çağrısı

Yemen'deki "mayınların temizlenmesi" için yardım çağrısı

Yemen hükümeti, uluslararası topluma iki yıldan bu yana devam eden çatışmalardan geriye kalan "mayınların temizlenmesi" için acil yardım çağrısında bulundu

SANA (AA) - Yemen hükümeti, uluslararası topluma iki yıldan bu yana devam eden çatışmalardan geriye kalan "mayınların temizlenmesi" için acil yardım çağrısında bulundu.

Yemen resmi haber ajansı SABA'da yer alan habere göre, hükümetin açıklamasında, Husilerin meşru yönetime Mart 2015'te darbe yapmasından bu yana devam eden olaylar sırasında farklı yerlere rastgele mayınların tuzaklandığına dikkat çekildi.

Açıklamada, yönetim karşıtı Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih güçlerinin, kendi kontrolü altındaki bölgelere, bazı vatandaşların evlerine, çiftliklere ve kamu alanlarındaki birçok noktaya rastgele mayın döşediği ifade edildi.

Döşenen mayınların infilak etmesi sonucu çocuklar ve kadınlar başta olmak üzere yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği ve yaralandığı, büyük çapta hasarın oluştuğu belirtilen açıklamada, daha fazla can kaybının önlenmesi ve döşenen patlayıcıların ve mayınların acilen temizlenmesi için Yemen ordusuna teknik, teknolojik ve maddi desteğin verilmesi talep edildi.

Husilerin uluslararası yasak mayınları kullandığı ve bunun hesabını vereceği kaydedilen açıklamada, Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşlardan, bu tür patlayıcıları kullanmaması için Husilere baskı yapması istendi.

Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten beri başkent Sana başta olmak üzere birçok bölgede kontrolü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :