Yemen'deki kolera vakaları

Yemen'deki kolera vakaları

Kolera nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 6'ya, şüpheli vaka sayısı ise bin 410'a yükseldi

SANA (AA) - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Yemen'de kolera yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısının 6'ya yükseldiğini ve kolera şüphesi taşıyan bin 410 kişi olduğunu bildirdi.

DSÖ'den yapılan yazılı açıklamada, Yemen'in Sana, Aden ve İbb kentlerinde kolera nedeniyle 6 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Laboratuvar testleri sonucunda koleraya yakalandığı belirlenenlerin sayısının 55'e yükseldiği aktarılan açıklamada, şüpheli vaka sayısının ise bin 410'a yükseldiği ifade edildi.

Şüpheli vakaların 10 ilde görüldüğü ve bunların başında Taiz, Aden, Lahic ve El-Hudeyde'nin geldiği kaydedilen açıklamada, kolera olduğu belirlenen vakaların ise 9 ilde yer aldığı bilgisi verildi.

Geçen pazar günü DSÖ'den yapılan açıklamada, 3 kişinin kolera nedeniyle hayatını kaybettiği, kolera olduğu belirlenmiş 31 ve şüpheli 644 vaka bulunduğu belirtilmişti.

DSÖ, Yemen'de endemik olarak görülen şiddetli sulu ishalin özellikle bebekler ve öğrenciler arasındaki en yaygın ikinci ölüm nedeni olduğunu ifade ediyor.

Örgütün Ortadoğu Ofisi Sözcüsü Rana Sidani, geçen cumartesi yaptığı açıklamada, ülkede ishal nedeniyle 13 kişinin öldüğüne ve bunun kolera dışındaki virüslerden de kaynaklanmış olabileceğine değinmişti.

Yemen'de yaklaşık 2 yıldır hükümetle Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih ittifakı arasında süren çatışmalarda 10 binden fazla kişi hayatını kaybetmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :