Yemen'deki "Kararlılık Fırtınası" operasyonu

Yemen'deki "Kararlılık Fırtınası" operasyonu

Lübnan Müslüman Alimler Heyeti, operasyonu "cesaretli bir adım" olarak nitelendirdi

BEYRUT (AA) - Lübnan Müslüman Alimler Heyeti, Yemen'de Husi ilerleyişine karşı başlatılan "Kararlılık Fırtınası" operasyonuna destek verdiğini belirtti.

Heyetten yapılan açıklamada, "İslam ümmeti, bir süredir İran ile onun Yemen, Irak, Suriye ve Lübnan'daki malum ayakları tarafından dinini, güvenliğini ve istikrarını hedef alan çirkin saldırılara maruz kalmaktadır. Bu saldırılar, başkenti Bağdat olan Farisi Kisra İmparatorluğu'nun yeniden diriltilmesi için harcanan çabalardır" denildi.

Açıklamada, "İslam ümmetinin, ölüm, işkence ve tehcir gibi eylemlerle İslam dünyasını karıştıran ve dün 'büyük şeytan' olarak nitelendirdikleriyle bugün işbirliği yapan İran ile ona bağlı mekanizmaların yaydığı fitneyi defetmesi gerektiği" belirtildi. 

Açıklamada, "Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun, Husilerin zulmünü engellemek ve kardeş Yemen halkına yardım amaçlı yaptığı operasyon cesaretli bir adım olarak nitelendirilerek, bunun Suriye ve Irak'ta da sürdürülmesi ve Filistin'deki mücahitlere de tam destek verilmesi" istendi. 

Kaynak:Haber Kaynağı