Yemen'deki "Kararlılık Fırtınası" operasyonu

Yemen'deki "Kararlılık Fırtınası" operasyonu

Hava saldırısında isabet alan Saide Merkez Hapishanesinde 5 kişinin yaralandığı, 130 mahkumun firar ettiği, kalan mahkumların da serbest bırakıldığı ileri sürüldü

SANA (AA) - Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona ait uçakların bombaladığı Saide Merkez Hapishanesindeki 130 mahkumun firar ettiği öne sürüldü.

Yemen resmi ajansı SABA'da yer alan, emniyet kaynaklarına dayandırılan habere göre, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon uçakları, dün akşam ülkenin kuzeyindeki Saide Merkez Hapishanesini bombaladı.

Olayda cezaevi güvenlik görevlilerinden 5 kişinin yaralandığı, 130 mahkum kaçtı.

Valiliğin, Yerel Konsey, Savcılık, güvenlik güçleri ve Ensarullah hareketi ile durumu değerlendirmek üzere bir komisyon kurduğu, hapishanede kalan diğer mahkumların da bölgede istikrar sağlandığında geri dönmek koşuluyla serbest bırakıldığı kaydedildi.

Yemen'de, Husilerin başkent Sana'nın yanı sıra bazı kentleri ele geçirmesi sonrasında Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Aden'i "geçici merkez" ilan etmiş ve bazı ülkeler de diplomatik temsilciliklerini burada sürdüreceği yönündeki açıklamalarda bulunmuştu.

Bu gelişmelerden sonra Husilerin, Aden'e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmesi üzerine Hadi yönetiminin üst düzey yetkililerinin Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısının ardından Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Husilere yönelik hava harekatı başlatmıştı.

Operasyona Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden oluşan Körfez ülkelerinin yanı sıra Fas, Sudan, Ürdün ve Mısır da katılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı