Yemen'deki "Kararlılık Fırtınası" operasyonu

Yemen'deki "Kararlılık Fırtınası" operasyonu

Yemen Dışişleri Bakanı Yasin, ülkedeki Husilere yönelik operasyonunun kısa sürmesi gerektiğini söyledi

ANKARA (AA) - Yemen Dışişleri Bakanı Riyad Yasin Abdullah, Yemen'deki Husi hareketine yönelik Suudi Arabistan'ın öncülük ettiği koalisyon güçleri tarafından yapılan "Kararlılık Fırtınası" operasyonunun mümkün olan en kısa zamanda bitirilmesi gerektiğini belirtti.

Riyad Yasin, Mısır'ın Şarm eş-Şeyh'teki 26. Arap Birliği Zirvesi'nde BBC'ye verdiği röportajda, Husilerin zayıflatılması için "kısa ve etkili" bir operasyona ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

"Hava saldırılarının misyonunu tamamladıktan sonra biteceğini düşünüyorum. Bu kısa ve etkili operasyonu talep etmek zorunda kaldık" diyen Yasin, Yemen'e yapılan müdahalenin kimseyi mutlu etmediğini dile getirdi.

Yemen Dışişleri Bakanı, Arap liderlerin "hava saldırılarının Husilerin ilerleyişini durduramaması durumunda" bir kara harekatını onaylayıp onaylamayacağını bilmediğini söyledi.

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, Aden'i "geçici merkez" ilan etmesi ve bazı ülkelerin diplomatik temsilciliklerini burada sürdüreceği yönündeki açıklamalarının ardından Husiler, "karşı direnişin merkezi" haline gelen Aden'e doğru harekete geçip kentteki bazı stratejik noktaların denetimini almıştı. 

Hadi yönetimindeki üst düzey yetkililerinin Arap Birliği ve uluslararası topluma acil askeri müdahale çağrısının ardından Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon Husilere yönelik operasyon başlatmıştı.

Operasyona Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden oluşan Körfez ülkelerinin yanı sıra Fas, Sudan, Ürdün ve Mısır katılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı