Yemen'deki hava saldırısı

Yemen'deki hava saldırısı

BM, taziye merasimi düzenlenen binaya yapılan hava saldırısı sonucu ilk belirlemelere göre 140'tan fazla kişinin öldüğünü, 500'den fazla kişinin de yaralandığını bildirdi- BM Acil Durumlar Koordinatörü O'Brien:-"Bu korkunç ve iğrenç saldırı insan hayatını

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Birleşmiş Milletler (BM), Yemen'de taziye merasiminin olduğu binaya yapılan hava saldırısında ilk belirlemelere göre 140'tan fazla kişinin hayatını kaybettiğini, 500'den fazla kişinin de yaralandığını duyurdu.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Durumlar Koordinatörü Stephen O'Brien, yaptığı yazılı açıklamada, Yemen'de hava saldırısı sonucu sivillerin ölmesi nedeniyle dehşete düştüğünü bildirdi.

Binlerce kişinin taziyeye katıldığı bir sırada düzenlenen saldırıda ilk bilgilere göre, 140'tan fazla kişinin öldüğünü, 500'den fazlasının da yaralandığını belirten O'Brien, halen çalışır haldeki az sayıda hastanenin ölü ve yaralıları kabul etmeye devam ettiğini ve bu sayının daha da artabileceğini ifade etti.

"Bu korkunç ve iğrenç saldırı insan hayatının hiç önemsenmediğinin göstergesi." ifadelerini kullanan O'Brien, uluslararası hukukun açık olduğunu, savaşan tarafların siviller ile askeri hedefleri ayırmaları gerektiğini vurguladı.

O'Brien, olaya ilişkin derinlemesine soruşturma yapılması ve sivillerin yaşadığı bölgelere düzenlenen hava saldırılarına son verilmesi çağrısı yaptı.

Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih'in kontrolünde bulunan Sana'da Husi yanlısı İçişleri Bakanı Celal er-Ruveyşan'ın babasının taziye merasimine iki hava saldırısı düzenlendiği, yaşamını yitirenler arasında yerel bir yetkilinin, yaralananlar arasında da savunma ve içişleri bakanlarının bulunduğu bildirilmişti.

Husilere ait El-Mesira kanalının haberinde, saldırıların Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri tarafından düzenlendiği iddia edilmişti. Koalisyon güçleri ise söz konusu iddiaları yalanlayarak saldırıyla ilgilerinin bulunmadığını açıklamıştı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price, saldırıyla ilgili yazılı açıklamasında, olaya ilişkin haberlerden derin rahatsızlık duyduklarını belirterek, "ABD'nin Suudi Arabistan ile güvenlik işbirliği 'açık çek' değildir." ifadelerini kullanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :