Yemen'deki elektrik krizi

Yemen'deki elektrik krizi

Aden Elektrik Kurumu Genel Müdürü Mana, elektrik santallerinin çalışmaması dolayısıyla kentteki enerji krizinin "felakete" dönüşebileceği uyarısında bulundu

ADEN (AA) - Yemen'in Aden vilayetinde, yakıtın tükenmesi sonucu çalışmayan bazı elektrik santralleri dolayısıyla kentteki enerji krizinin büyümesinin "felakete" dönüşebileceği uyarısı yapıldı.

Aden Elektrik Kurumu Genel Müdürü Ahmed Muhammed Mana, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur el-Hadi'ye, elektrik krizine çözüm bulunması için yardım çağrısında bulundu.

Bazı elektrik santrallerinin yakıtın tükenmesinden dolayı çalışmadığını, geri kalan elektrik santrallerinin de ilerleyen saatlerde durmasının muhtemel olduğunu ifade eden Mana, Aden vilayetinde sıcaklığın 40 dereceyi aşmasını da bölge için "tehlikeli bir durum" olarak nitelendirdi.

Mana, bugün bazı elektrik santrallerine zorla girildiğine ve ateş açıldığına da dikkati çekerek, kentte tamamen bir elektrik kesinti olması durumunda kaos çıkabileceği öngörüsünde bulundu.

Hükümete bağlı Aden Halk Sağlığı ve Nüfus Dairesinin Müdürü El-Hadr Lasur da Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Başbakan Ahmed Ubeyd bin Dağr, Aden Valisi Tümgeneral Iydrus ez-Zubeydi ve Sağlık Bakanı Nasır Baum'adan, elektrik kesintileri nedeniyle hastaneler ve sağlık merkezlerinde sağlık hizmetleri çökmeden önce harekete geçmelerini istedi.

Lasur, devlet yetkililerinin, daha sonra üstesinden gelinmesi zorlaşacak "felaket" aşamasına ulaşmadan önce Aden'deki sağlık durumu konusundan doğrudan ve şahsi olarak müdahalede bulunmalarını talep etti

Aden valiliğindeki hükümet kaynakları, valilik yetkililerinin Cumhurbaşkanı Hadi ve hükümetle tükenmeden önce yakıt sağlanması için çaba sarf etiğini kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :