Yemen'deki difteri salgınında can kaybı 66'ya yükseldi

Yemen'deki difteri salgınında can kaybı 66'ya yükseldi

SANA (AA) - Yemen'de difteri salgını nedeniyle ülke genelinde hayatını kaybedenlerin sayısının 66'ya yükseldiği belirtildi. Dünya Sağlık Örgütü'nden...

SANA (AA) - Yemen'de difteri salgını nedeniyle ülke genelinde hayatını kaybedenlerin sayısının 66'ya yükseldiği belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) yapılan yazılı açıklamada, ülkede son üç ayda bin 100 şüpheli difteri vakası tespit edildiği, 66 kişinin ise salgın nedeniyle yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Salgının, ülkedeki 23 ilin 20'sinde görüldüğü ifade edilen açıklamada, şüpheli vakaların en çok İbb ve El-Hudeyde illerinde tespit edildiği aktarıldı.

DSÖ tarafından geçen ay yapılan açıklamada Yemen'deki difteri salgınında ölenlerin sayısının 48'e ulaştığı bildirmişti.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin desteklediği Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi güçleri ile Husiler arasında yaklaşık 3 yıldır şiddetli çatışmalara sahne olan Yemen, difterinin yanı sıra kolera salgınıyla da mücadele ediyor.

DSÖ, kolera salgınının ortaya çıktığı 27 Nisan 2017'den bu yana ülke genelinde şüpheli vaka sayısının 1 milyonu aştığını ve yaklaşık 2 bin 300 kişinin hastalık nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :