Yemen'deki dang humması salgını

Yemen'deki dang humması salgını

Marib ilinde dang hummasına yakalananların sayısı 110'a ulaştı

MARİB (AA) - Yemen'in doğusundaki Marib ilinde dang hummasına yakalananların sayısının 110'a ulaştığı bildirildi.

Marib'e bağlı El-Cube ilçesindeki 26 Eylül Hastanesi Müdürü Emin Mebruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dang humması salgınına yakalandıklarından şüphelenen çok sayıda kişinin son günlerde hastaneye gelerek tetkik yaptırdığını belirtti.

Aralarından bazılarına dang humması teşhisi konulduğunu aktaran Mebruk, Marib'te bu hastalığa yakalanan kişi sayısının 110'a ulaştığını ve şu ana kadar bu vakalar arasında hayatını kaybeden olmadığını ifade etti.

Mebruk, ilgili kuruluşlara ve yerel yönetimlere sivrisineklerden bulaşan virüsün neden olduğu hastalık ile mücadele için gereken yardımları yapmaları çağrısında bulundu.

Şebve vilayetine bağlı Beyhan kentinin dün dang humması salgını nedeniyle "felaket bölgesi" ilan edildiği bildirilmişti. Şebve'de 12 kişinin dang humması nedeniyle hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Sivrisineklerden bulaşan virüsün neden olduğu dang humması vakaları, genellikle yağışın sıkça görüldüğü mevsimlerde, özellikle haziran ve eylül aylarında artış gösteriyor. Uzmanlar, yüksek sıcaklık ve uzun süren yağışların sıtma ve dang humması taşıyan sivrisineklerin çoğalmasına sebep olduğuna dikkati çekiyor.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından nisan ayında hazırlanan raporda, Yemen'de bulaşıcı hastalık riskinin yükseldiğine işaret edilerek, Yemenlilerin yüzde 80'inin sıtma riskine açık olduğu, bunların yüzde 25'ten fazlasının ise çok riskli bölgelerde yaşadığı kaydedilmişti. Raporda, temiz suya ulaşma ve kanalizasyon imkanının kısıtlı olduğu göz önüne alınarak dang humması, sıtma ve kolera gibi bulaşıcı hastalık tehlikesinin arttığı vurgulanmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :