Yemen'deki çatışmalar

Yemen'deki çatışmalar

Husiler ile ulusal ordu ve HDG arasındaki çatışmada 8 Husi öldü - Husilerin Suudi Arabistan'ın Cizan kentine katyuşa roketi attığı iddia edildi

MARİB (AA) - Yemen'in Cevf kentinde Husiler ile ulusal ordu ve Halk Direniş Güçleri (HDG) arasındaki şiddetli çatışmalarda 8 Husi militanın öldürüldüğü belirtildi.

HDG kaynaklarından alınan bilgiye göre, Suudi Arabistan sınırındaki Cefv kentinde, stratejik El-Hancer Kışlası yakınında Husiler, ulusal ordu ve HDG'ye ait mevzilere karşı şiddetli saldırı başlattı.

Ulusal ordu ve HDG unsurlarının saldırıyı püskürtmeyi başardığı, çatışmalarda 8 Husi militanın hayatını kaybettiği ve Husi komutan Ebu Nasır Serhan'ın da aralarında bulunduğu yaralıların olduğu kaydedildi.

Öte yandan Husilere ait El-Mesira televizyonu, Husilere bağlı birlikler ve diğer güçlerin Suudi Arabistan'ın Cizan kentindeki askeri araçların toplanma noktasına katyuşa roketi attığını iddia etti. Olayda büyük hasarın meydana geldiği ileri sürüldü.

Suudi Arabistan tarafından konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Yemen, bir yılı aşkın süredir Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği hükümet yanlısı güçler ile Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları arasındaki çatışmalara sahne oluyor.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :