Yemen'deki çatışmalar

Yemen'deki çatışmalar

Husilerin, Taiz'de düzenlediği saldırılarda Hadi'ye bağlı birliklerde yer alan 7 asker ile 2 sivil hayatını kaybetti

Yemen'de Husilerin ülkenin orta kesiminde yer alan Taiz kentine düzenlediği saldırılarda, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye bağlı 35. Tugay'da yer alan 7 asker ile 2 sivilin öldüğü, 27 kişinin yaralandığı bildirildi.

Hadi'yi destekleyen Halk Direniş Güçleri (HDG) kaynaklarından alınan bilgiye göre, Husiler yönetimi destekleyen grupların kontrolündeki Cebel el-Cerra'yı top ve katyuşa roketleri ile yoğun şekilde bombaladı. Saldırıda 35. Tugay'da bulunan 7 asker hayatını kaybetti.

Öte yandan görgü tanıkları, Husiler ile eski cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerin Taiz'in orta kesiminde yer alan Vadi el-Kadi ve Cebel el-Cerra'ya yoğun saldırılar düzenlediğini anlattı. 

Hastane kaynakları ise söz konusu bombardımanlarda biri kadın 2 sivilin öldüğünü, aralarında çocukların da bulunduğu 6 sivil ile HDG'ye mensup 21 kişinin yaralandığını aktardı. 

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona ait uçakların, bugün Taiz'deki Husi hedeflerine  6 hava saldırısı gerçekleştirdiği, olayda Husilerden 20 ölü ve yaralı olduğu belirtilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı