Yemen'de şiddet olayları

Yemen'de şiddet olayları

Yemen Savunma Bakanı Orgeneral Ahmed:

SANA (AA) - Yemen Savunma Bakanı Orgeneral Muhammed Nasır Ahmed, ülkenin güvenlik ve istikrarını sarsmak isteyenlerin karşısında "eli kolu bağlı" durmayacaklarını belirtti.

Ahmed, başkent Sana'da yer alan ve Husi Ensarullah Hareketi militanlarının düzenlediği saldırıların hedefi olan devlet televizyonu binasında açıklamada bulundu. Ülkenin ve halkın güvenliğini sarsarak devlet kurumlarına saldıranlarla mücadele edeceklerini ifade eden Ahmed, "Polis teşkilatı ve askeri kurumlar, vatandaşın güvenliğini tehlikeye atanlar karşısında bugünden sonra eli kolu bağlı durmayacak" dedi.

Silah zoruyla ülkede insanlar üzerinde üstünlük kurmak ve halk arasında korku yaymak isteyenlerin sonunun başarısızlık olacağını söyleyen Ahmed, Yemen halkını dayanışma, birliğe ve güvenlik güçleriyle iş birliği yapmaya çağırdı. 

Yemen devlet televizyonu binasında AA muhabirine konuşan kaynaklar, binanın Husi militanlar tarafından hedef alındığını ve farklı silahlarla saldırıların devam ettiğini aktarmış, televizyon çalışanlarının dünden bu yana devam eden çatışmalar sebebiyle binadan çıkamadıklarını kaydetmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı