Yemen'de mutfak tüpü protestosu

Yemen'de mutfak tüpü protestosu

İşgal altındaki başkent Sana'da mutfak tüpü fiyatlarına gelen zamlar ve gaz kuyruklarını protesto için gösteri yapıldı

SANA (AA) - Yemen'in Husilerin işgali altındaki başkenti Sana'da mutfak tüpü fiyatlarına gelen zamlar ve gaz kuyrukları protesto edildi.

Sana'da Husilerin kontrolü altındaki Valilik binası önünde toplanan onlarca kişi, ülkedeki tüp ve gaz krizini protesto için eylem düzenledi.

Eylemciler, daha önce 3 bin 500 riyale (9 dolar) satılan tüpün, 7 bin riyale (19) kadar yükselmesini ve bununla birlikte gelen zamları protesto etti.

Valilik binasına çıkan ana yolları kapatan göstericiler, zamlarla beraber günlerce tüp kuyruğunda beklediklerini belirterek duruma tepki gösterdi.

Sana'da bir süredir evlerinde kullanmak için tüp almak isteyen vatandaşlar gaz dolum istasyonları ve dükkanlar önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Gaz fiyatlarındaki zamla ilişkili olarak ulaşım ve yemek sektöründe de yaşanan fiyat artışları halkın tepkisine neden oluyor.

Yemen'de gaz üretilen Safir bölgesi meşru yönetimin kontrolü altındaki Marib kentinde bulunuyor. Bu da Husilerin elindeki bölgelerde gaz sıkıntıları yaşanmasına neden oluyor.

Uzun süredir devam eden savaş ve çatışmalar nedeniyle ülkede birçok alanda kriz yaşanıyor.

Siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de, Husiler ile meşru yönetime bağlı güçler arasında çatışmalar yaşanıyor. Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten beri Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :