Yemen'de muhalifler arasındaki gerginlik

Yemen'de muhalifler arasındaki gerginlik

Devrik Cumhurbaşkanı Salih liderliğindeki GPC, Husilerle yaşanan gerginliğin çözümü için "pratik önerileri" olduğunu açıkladı

SANA (AA) - Yemen'de devrik lider Ali Abdullah Salih başkanlığındaki Genel Halk Kongresi (GPC), Husilerle aralarındaki gerginliği sona erdirmek için "pratik önerileri" olduğunu duyurdu.

GPC'ye bağlı "almotamar.net" sitesinde yer alan açıklamada, Salih'in, GPC ile Husiler arasındaki ortaklığı güçlendirecek uygulamaların ele alındığı ve tüm parti liderlerinin katıldığı bir toplantıya başkanlık ettiği ve söz konusu toplantıda yaşanan gerginliğin çözülmesi için "pratik öneriler" üzerinde anlaşıldığı ifade edildi. Sitede, partinin önerilerine dair ayrıntılı bilgi paylaşılmadı.

Yemen'de darbeyi gerçekleştiren Husiler ile müttefikleri devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih arasında bir süredir karşılıklı sert açıklamalarla gerginlik yaşanıyordu.

Husilerin silahlı kanadı Halk Komiteleri ise kendilerini "milis" şeklinde nitelendiren Salih'in "kırmızı çizgiyi aştığını" belirtmişti.

Buna karşın Salih'in liderliğini yaptığı Genel Halk Kongresi Partisinin Genel Sekreter Yardımcısı Yasir el-Avvadi, her türlü seçeneğe karşı hazır olduklarını ve kimsenin kendilerini tehdit edemeyeceğini söylemişti. Söz konusu gerginliğin ardından ilk olarak başkent Sana'daki El-Mısbahi bölgesinde ikinci olarak ise Marib'in Harib ilçesinde muhalifler arasında çatışmalar yaşanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :