Yemen'de Husilerle Mücadele

Yemen'de Husilerle Mücadele

Yemen'de Cumhurbaşkanı Hadi yanlısı askeri liderler, Husilerle mücadelede halk direniş güçlerini yönetmek için askeri konsey kurdu

TAİZ (AA) - Yemen'in orta kesiminde bulunan Taiz ilinde, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı askeri liderlerin, Husilerle mücadelede halk direniş güçlerini yönetmek için askeri konsey kurduğu bildirildi.

Kurulan konseyden yapılan yazılı açıklamada, Taiz ilindeki askeri liderlerin, ildeki halk direniş güçlerini yönetmek, bunların operasyonlarını düzenlemek ve meşru yönetimle koordinasyonu sağlamak için askeri konsey kurma kararı aldığı belirtildi.

Açıklamada, askeri konseyin başkanlığını Tuğgeneral Sadık Serhan'ın yapacağı, üyelerinin de Tuğgeneraller Adnan el-Hamadi, Yusuf eş-Şerabi ve Sabit Şemsan ile Albay Hammud el-Mihlafi'den oluştuğu kaydedildi.

Yemen'in çeşitli kentleri, Husiler ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi destekçileri arasında çatışmalara sahne oluyor.

Ülkedeki Husilerin ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adlı hava harekatı başlatmıştı. Yemen'de Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış ve Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı bildirilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı