Yemen'de Husilerin hükümet ilanına tepkiler

Yemen'de Husilerin hükümet ilanına tepkiler

KİK Genel Sekreteri Zeyyani:- "KİK, Husiler ve eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in partisi GPC tarafından açıklanan Ulusal Kurtuluş Hükümeti'ni kesin bir şekilde reddediyor"

MANAMA (AA) - Körfez İşbirliği Konseyinin (KİK), Yemen'de Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in partisi Genel Halk Kongresi (GPC) tarafından açıklanan "Ulusal Kurtuluş Hükümeti"ni kesin bir şekilde reddettiği bildirildi.

KİK Genel Sekreteri Abdullatif bin Raşid ez-Zeyyani, yayımladığı yazılı açıklamada, Husiler ile Salih yanlılarının, siyasi müzakereler konusunda ciddi olmadığını ifade ederek Birleşmiş Milletler (BM), İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği tarafından tanınan Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı hükümetin, anayasal ve hukuki açıdan meşru hükümet olduğunu vurguladı.

Zeyyani, "KİK, Husiler ve eski Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in partisi GPC tarafından açıklanan Ulusal Kurtuluş Hükümetini kesin bir şekilde reddediyor." ifadesini kullandı.

Husiler ile Salih yanlılarına işaret eden Zeyyani, "İki müttefik, bu adımı atarak BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed'in Yemen'deki çatışmaların son bulması ve siyasi müzakerelerin yeniden canlandırılması için harcadığı çabaları sonuçsuz bırakmaya çalışıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Husiler ve devrik lider Salih'in partisi GPC, dün, eski Aden Valisi Abdulaziz bin Habtur başkanlığında Sana'da "Ulusal Kurtuluş Hükümeti" kurduğunu açıklamıştı.

Husiler ile GPC arasında 28 Temmuz'da imzalanan "ulusal siyasi anlaşma" esas alınarak kurulduğu ileri sürülen hükümette 3'ü başbakan yardımcısı, 7'si devlet bakanı olmak üzere 35 bakanın görev yapacağı aktarılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :