Yemen'de Husilere yönelik operasyonlar

Yemen'de Husilere yönelik operasyonlar

Sana'daki Deylemi askeri üssü ile Marib kentindeki Husilerin kontrolündeki bazı bölgeler gece saatlerinde hedef alındı

Yemen'in başkenti Sana'daki Deylemi askeri üssü ile Marib kentindeki Husilerin kontrolündeki bazı bölgelerin gece saatlerinde düzenlenen hava saldırılarında hedef alındığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon uçakları, Sana'daki Ensarullah Hareketi'nin kontrolündeki ed-Deylemi askeri üssü ile Marib kentinin güneyindeki Husilerin bulunduğu ez-Zur, ed-Deşuş, el-Fav ve el-Hufeyne bölgelerini hedef aldı.

Öte yandan, Filistin'in Sana Büyükelçiliği, ülkede tutuklu bulunan 3 Filistinli gencin serbest bırakıldığını duyurdu. 

Büyükelçilikten yapılan yazılı açıklamada, geçen Cumartesi günü eğitimlerini tamamlamak üzere Suudi Arabistan'ın Cidde kentinden Yemen'e gelen Muhammed el-Cedbe, Kerem ebu Reyyaş ve Muhammed Salim adlı üç öğrencinin serbest bırakıldığı belirtildi.

Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmıştı. Daha sonra Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı duyurulmuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı