Yemen'de Husilere Yönelik Hava Operasyonu

Yemen'de Husilere Yönelik Hava Operasyonu

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Husilerin tedarik merkezi olan el-Arkub Askeri Kampı'nı bombaladı

Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin el-Arkub Askeri Kampı'nı bombaladığı bildirildi. 

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, başkent Sana'nın doğusunda yer alan Arkub, koalisyona ait savaş uçakları tarafından bombalandı.

İlk kez bombalanan kamp, halihazırda Husi Ensarullah hareketinin, Mareb'teki çatışmalarda faydalandığı yardım ve tedarik merkezi olma özelliğini taşıyor. Cumhuriyet Muhafızlarına bağlı olan kamp, devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in oğlu Ahmed Ali tarafından yönetiliyor. 

- "Sa'da'ya 45 füze atıldı" iddiası

Koalisyon güçleri tarafından Yemen'in Suudi Arabistan sınırındaki Sa'da vilayetine 45 füze fırlatıldığı iddia edildi. 

Husilere ait televizyon kanalı El-Mesira'da yayınlanan habere göre, Suudi Arabistan'ın Cizan şehri sınırında yer alan ve Sa'da vilayetinde bulunan El-Mellahit, En-Menzale, El-Mervi bölgelerine yaklaşık 45 füze atıldı. Haberde can kaybına ilişkin ise bilgi verilmedi. 

Öte yandan, Taiz kentinde de Husi militanlar ile Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi yanlıları arasında şiddetli çatışmaların çıktığı belirtildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, ülkenin güneyindeki Taiz kentinde Husi militanlarla, Cumhurbaşkanı Hadi yanlıları arasında şiddetli çatışmalar çıktı. Çatışmalarda ağır silahların kullanıldığı belirtilirken, olaylarda ölen ya da yaralananlara ilişkin herhangi bir bilgiye ulaşılamadı. 

Kaynak:Haber Kaynağı