Yemen'de "Aden Kültür Mirası Festivali" başladı

Yemen'de "Aden Kültür Mirası Festivali" başladı

ADEN (AA) - Yemen'in geçici başkenti Aden'de ilk kez düzenlenen "Kültür Mirası Festivali" başladı.Gençlik ve Spor Bakanlığının sponsorluğunda, İbzar...

ADEN (AA) - Yemen'in geçici başkenti Aden'de ilk kez düzenlenen "Kültür Mirası Festivali" başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığının sponsorluğunda, İbzar Kalkınma Kurumunun organize ettiği festivalin açılışı yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Halid Salih Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu gibi etkinlikler ve kültürel festivaller, yeni nesli, babaları ve dedelerinin gelenek ve görenekleriyle tanıştırmak için büyük bir fırsattır." dedi.

Hüseyin, etkinliklerin Yemen'in tüm illerini kapsayacak şekilde genişletilmesi ve uluslararası bir festivale dönüştürülmesi çağrısında bulundu.

Festivale, Aden, Lahec, Taiz ve Hadramut gibi Yemen'deki bazı vilayetlerin yanı sıra Somali ve Hindistan'dan katılım sağlanıyor.

Etkinliğe ülke içinden veya dışından gelenler düğün ve özel törenlerdeki gelenek ve göreneklerini, ülke ya da bölgelerine özgü yiyecek, içecek ve giysilerini, tarım, inşaat ve diğer işlerde kullanılan aletler gibi kültürel miraslarını tanıtıyor.

Uzun süredir iç karışıklık ve siyasi istikrarsızlığın devam ettiği ülkenin geçici başkentinde, vatandaşlar tarafından büyük katılımın olduğu festivalin üç gün sürmesi bekleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :