Yemen'de 72 saatlik ateşkes ilan edilmesi gündemde

Yemen'de 72 saatlik ateşkes ilan edilmesi gündemde

BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed, gelecek günlerde Yemen'de 72 saatlik ateşkes ilan edileceğini açıkladı

MASKAT (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Veled eş-Şeyh Ahmed, gelecek günlerde Yemen'de 72 saatlik ateşkes ilan edileceğini ve ateşkesin uygulamaya konulması için Ateşkes ve Koordinasyon Komitesi'nin aktif hale getirileceğini söyledi.

Umman resmi haber ajansı ONA'ya açıklamalarda bulunan Şeyh Ahmed, 72 saatlik bu ateşkesin uzatılabileceğini de belirterek, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ile ateşkese ilişkin görüşme yapmak için bugün Suudi Arabistan'a gideceğini aktardı.

Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'in partisi Genel Halk Kongresi'nin (GPC) ateşkes yapılması gerektiğine inandığını ve Ateşkes ve Koordinasyon Komitesi'nin aktif hale getirilmesini desteklediğini kaydeden Şeyh Ahmed, heyetin komite çalışmalarına da katılmaya hazır bulunduğunu ve bu hususun Umman'da yaptıkları görüşmenin en olumlu yanı olduğunu ifade etti.

Barışın sağlanması ve Yemen meselesinin çözüme kavuşması için iki hafta içinde BM planının sunulmasının beklendiğini belirten Şeyh Ahmed, ancak bu plan için hala bazı istişarelerin yapılması gerektiğini kaydetti.

Şeyh Ahmed, Umman'ın başkenti Maskat'ta bugün bir araya geldiği Husi ve GPC ortak heyetine saldırıların 72 saat durdurulması ve ateşkesin tekrar başlaması önerisi sunmuş, heyet de öneriyi prensipte kabul etmişti. BM Temsilcisi, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da daha önce Yemenli yetkililerle yaptığı görüşmelerde, meşru hükümet tarafından da ateşkese "prensipte" onay almıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :