Yemen ordusu Saada ve Lahic'de ilerleme kaydetti

Yemen ordusu Saada ve Lahic'de ilerleme kaydetti

Yemen'de ordu güçleri, Saada ve Lahic kentlerinde Husilerin elindeki bazı bölgelerde kontrolü sağladı

MARİB (AA) - Yemen'de meşru ordu güçlerinin Saada ve Lahic kentlerinde Husilerin elindeki bazı bölgelerde kontrolü sağladığı bildirildi.

Yemen ordusuna ait "September Net" internet sitesinde yer alan haberde, 63. Tugay komutanı Tuğgeneral Yasir Mecli, Husilerin kalesi olarak bilinen Saada kentine bağlı Bakim ilçesinde Cebel eş-Şair ve Tebab bölgelerinde ordu güçleri ile Husiler arasında çatışmalar yaşandığını belirtti.

Çatışmalarda Husilerden 15 kişinin öldüğünü, onlarca kişinin yaralandığını ifade eden Mecli, çatışmalar sonucu ordu güçlerinin bu bölgeleri kontrol altına aldığını kaydetti.

Öte yandan askeri kaynaklar Lahic'e bağlı Labita ilçesinde de çatışmalar yaşandığı aktardı.

Çatışmalar sonucu ordu birliklerinin, Şeref İrim, Şeref Haziz, El-Maksub, El-Celahim, Necdil Meşgar, Cebel el-Muttekee, El-Mevhiş, El-Menah, Lekmetu'l Esved bölgelerinde kontrolü sağladığı bildirildi.

Operasyona Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon uçaklarının da destek vererek, Husilere ait mevzilere hava saldırıları düzenlediği ifade edildi.

Çatışma ve hava saldırılarında Husilerden ölü ve yaralılar olduğu belirtilirken, sayıya ilişkin bilgi verilmedi.

Konuyla alakalı Husiler tarafından açıklama yapılmadı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Ülkenin birçok kenti ordu ile Husiler arasındaki çatışmalara sahne oluyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Yemen hükümetine destek veriyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :