Yemen ordusu Beyda'daki stratejik noktalarda kontrolü sağladı

Yemen ordusu Beyda'daki stratejik noktalarda kontrolü sağladı

BEYDA (AA) - Yemen'de ordu birliklerinin ülkenin orta kesiminde yer alan Beyda vilayetindeki stratejik bölgeleri Husilerden aldığı bildirildi. Beyda vilayetine...

BEYDA (AA) - Yemen'de ordu birliklerinin ülkenin orta kesiminde yer alan Beyda vilayetindeki stratejik bölgeleri Husilerden aldığı bildirildi.

Beyda vilayetine bağlı Natı İlçesi Kaymakamı Musad es-Salahi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Husilerle girdikleri yoğun çatışmaların ardından ordu birliklerinin Beyda vilayetindeki stratejik noktalarda kontrolü sağladığını" söyledi.

Natı ilçesi yakınlarındaki Melacim ilçesine bağlı Avac, Baraf ve Hudeyde mevkilerinin ele geçirildiğini aktaran Salahi, söz konusu mevkilerin Husilerin Beyda vilayetindeki en önemli kalelerinden biri olarak bilinen stratejik Fadha Askeri Kampı'na hakim tepeler üzerinde bulunduğunu vurguladı.

Salahi ayrıca Fadha Askeri Kampı'na hakim konumdaki Karha Dağı'na giren Yemen ordu birliklerinin burayı da Husilerin elinden kurtaracağını söyledi.

Söz konusu gelişmelere ilişkin Husilerden herhangi bir açıklama gelmezken, Beyda vilayeti Yemen'de kuzeyle güneyi birbirine bağlayan en önemli vilayet olarak görülüyor. Dolayısıyla ülkenin kuzey-güney geçişlerinin kontrol edilmesi anlamına gelen Beyda vilayeti, stratejik açıdan oldukça önemli bir noktada bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :