Yemen krizinin çözümü için yeni girişim

Yemen krizinin çözümü için yeni girişim

Husiler, ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin açıkladığı yeni plandaki "ağır silahların teslimi" maddesine tepki gösterdi

SANA (AA) - Yemen'de hükümet güçleriyle çatışan Husilerin, ülkedeki krize çözüm için sunulan yeni plandaki maddelerden balistik füzelerin teslimini reddettiği bildirildi.

Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih'e bağlı Füze Gücü Birimi'nden yapılan yazılı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin önceki gün Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde duyurduğu yeni girişimin "ağır silahların teslimi" maddesine, "Silahlarımızı almak isteyenlerin canlarını almak isteriz." ifadeleriyle tepki gösterildi.

Açıklamada, Füze Gücü Birimi'nin savaşma iradesinin yanı sıra düşmana karşı koymak için birçok yetenek ve imkana sahip olduğu belirtilerek, yeni füze üretimi için çabaların artırılacağı kaydedildi.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Yemen'deki krize çözüm yollarını görüşmek üzere İngiltere'nin Ortadoğu'dan Sorumlu Bakanı Tobias Ellwood, Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) ülkeleri dışişleri bakanları, BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed ve KİK Genel Sekreteri Abdullatif bin Raşit ez-Zeyyani ile perşembe günü Cidde'de bir toplantı düzenlemişti.

Kerry toplantının ardından yaptığı açıklamada, Yemen'de çözüm için Husilerin de katıldığı ulusal birlik hükümeti oluşturulması, Husilerin başkent Sana'dan çekilmesi, ağır silahların üçüncü bir tarafa teslim edilmesini içeren "yeni bir plan ve yöntem" belirlediklerini duyurmuştu.

BM arabuluculuğunda Kuveyt'te yapılan Yemen barış müzakereleri 6 Ağustos'ta askıya alınmıştı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :