Yemen hükümetinden Hudeyde halkına yardım çağrısı

Yemen hükümetinden Hudeyde halkına yardım çağrısı

Yemen Yerel Yönetim Bakanı ve Yardım Yüksek Komitesi Başkanı Abdurrakıb Feth, BM'ye bağlı insani yardım örgütlerini, Hudeyde'de evlerini terk etmek zorunda kalanların acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere yardım çalışmalarını artırmaya davet etti

ADEN (AA) - Yemen meşru hükümeti, ülkenin batı kesiminde yer alan Hudeyde kentinden göç etmek zorunda kalan ve sayıları 121 bini aşan sivillere yönelik yardımların artırılması çağrısında bulundu.

Yemen resmi ajansı SABA'nın haberine göre, Yerel Yönetim Bakanı ve Yardım Yüksek Komitesi Başkanı Abdurrakıb Feth, Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı insani yardım örgütlerine seslenerek, Husilerin kontrolündeki Hudeyde'de evlerini terk etmek zorunda kalanların acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere yardım çalışmalarını artırmaya davet etti.

Hudeydeli göçmenlere konaklama, gıda ve ilaç yardımı yapılmasını talep eden Feth, uzun süredir meşru hükümet güçlerine karşı savaşan Husilerin sivillere yönelik ihlallerinin yanı sıra sağlık merkezleri ve su şebekeleri gibi altyapıyı hedef alan eylemlerini kınadı.

Husilerin Hudeyde'yi işgal ettiği 3 yılı aşkın süredir bölgede bir felaketin söz konusu olduğunu belirten Bakan Feth, uluslararası insani yardım örgütlerini, Husilerin sivillere yönelik ihlallerinin sona ermesi için baskı yapmaya davet etti.

Yemen hükümet güçleri, Hudeyde kenti ve limanını Husilerden almak için 13 Haziran'da koalisyon güçlerinin desteğiyle operasyona başlamıştı.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nin Hudeyde'de insani yardım alanında çalışan gruplarla iş birliği yaparak hazırladığı raporda, kentten göçlerin devam ettiği ve haziran ayı başından bu yana 17 bin 350 aileye mensup göçmen sayısının 121 bini geçtiği belirtilmişti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de meşru yönetime darbe yapan Husiler, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Yemen hükümetine destek veriyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :