Yemen Dışişleri Bakanı Yasin, Mısır'da

Yemen Dışişleri Bakanı Yasin, Mısır'da

Yasin:

Yemen Dışişleri Bakanı Riyad Yasin, Birleşmiş Milletler'i (BM), İran ve Hizbullah benzeri oluşumların Yemen'deki nüfuzunu kırmaya çağırdı.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Mısır'ı ziyaret eden Yasin, başkent Kahire'de Mısırlı mevkidaşı Samih Şükri ile bir araya geldi. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd tarafından yapılan yazılı açıklamada, iki mevkidaşın görüşmesinde Yemen'deki askeri ve siyasi durum ile ülkede istikrarın sağlanması için yapılanların ele alındığı kaydedildi.

Mısır Haber Ajansı'nın (MENA) haberine göre, Yasin görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, "BM'nin, Yemen'in yeniden imarı, güvenlik ve istikrarın sağlanması, İran'ın ülkedeki nüfuzunu ve Hizbullah gibi parti ve oluşumların ortaya çıkmasını önleme konusunda oynayacağı rol şu an çok büyük önem arz ediyor" dedi.

Geçen mart ayında Arap Birliği zirvesinde üzerinde ittifak edilen Ortak Arap Gücü oluşturulmasıyla ilgili olarak Yasin, Arap savunma ve dışişleri bakanlarının ortak toplantısının, uygulanabilir bir protokol üzerinde daha fazla çalışmak için geçici bir süreliğine ertelendiğini kaydetti. 

Yasin, Yemen'deki son durumla ilgili olarak da "Yakın bir zamanda Sana'yı kurtaracağız. Şu an tüm Yemen'i geri almaya çalışıyoruz. Sana gibi birkaç şehir dışında tüm şehirler meşru yönetimin kontrolü altında" diye konuştu.

Yemen'de, Husiler ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar çeşitli kentlerde devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı