Yemen Cumhurbaşkanı Hadi Suudi Arabistan'da

Yemen Cumhurbaşkanı Hadi Suudi Arabistan'da

Hadi, Suudi Arabistan, ABD ve İngiltere'nin Sana büyükelçileri ile ayrı ayrı görüştü

ADEN (AA) - Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, Suudi Arabistan, ABD ve İngiltere'nin Sana büyükelçileri ile ayrı ayrı görüştüğü bildirildi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Hadi, Suudi Arabistan'ın Sana Büyükelçisi Muhammed bin Said el-Cabir, ABD'nin Sana Büyükelçisi Matthew Tauler ve İngiltere'nin Sana Büyükelçisi Simon Shekheliv ile Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da ayrı ayrı görüştü.

Yemen hükümetinin, "BM'nin 2216 sayılı kararı, Körfez girişimi ve ulusal diyalog görüşmelerinde alınan kararlara" dayanan kalıcı barışın sağlanması konusundaki kararlığını vurgulayan Hadi, "darbenin son bulması ve terör ile aşırılığın ortadan kaldırılması için Yemen'e destek veren bu 3 ülkenin çabalarından" övgüyle söz etti.

Suudi Arabistan Büyükelçisi Cabir de mayıs ayı sonunda Riyad'da İslam ve Arap ülkeleri ile ABD arasında düzenlenecek zirveye katılımı için Hadi'ye, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in davetini iletti.

ABD Büyükelçisi Tauler, Hadi'nin, Yemen'in çıkarları için harcadığı çabalardan övgüyle söz ederek, ülkesinin terörle mücadeleyi daha ileriye taşımak için Yemen'e ve meşruiyete destek verdiğini ifade etti. İngiltere'nin Sana Büyükelçisi Shekheliv de Londra'nın Yemen'deki anayasal meşruiyete destek verdiğini dile getirdi.

Yemen'de meşru yönetime darbe yapan ve Eylül 2014'ten beri başta başkent Sana olmak üzere bazı bölgeleri kontrolü altında tutan Husilere, Mart 2015'ten bu yana Yemen hükümetinin talebi doğrultusunda Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçleri operasyon düzenliyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :