Yemen Başbakanının Bahreyn ziyareti

Yemen Başbakanının Bahreyn ziyareti

Bahreyn Kralı Al Halife:- "Hiçbir Arap, Yemen'in düşmesine izin veremez"

MARİB (AA) - Bahreyn Kralı Hamed bin İsa Al Halife, "Yemen'in düşmesine izin verilemeyeceğini" belirtti.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Kral Al Halife, Yemen Başbakanı Ahmed bin Dağr'ı başkent Manama'daki Suheyr Sarayı'nda kabul etti.

Al Halife, görüşmede, Yemen'in Arap ve Körfez bölgesini savunduğunu belirterek, "Hiçbir Arap, Yemen'in düşmesine izin veremez." ifadesini kullandı.

Yemen'deki bir sonraki savaşın "inşa ve özgürleşme" olduğunu belirten Al Halife, çok sayıda vatandaşının Yemen'de muhalif gruplar karşısında koalisyon güçleri tarafından yürütülen "Kararlılık Operasyonu"nda yer aldığına dikkati çekti.

Yemen Başbakanı Bin Dağr ise Bahreyn'in Yemenlilere yardımcı olma ve işlerini kolaylaştırma konusundaki desteğinden övgüyle söz etti.

Manama'ya dün ulaşan Bin Dağr, Bahreyn Başbakanı Halife bin Selman Al Halife ile bir araya gelmişti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de, Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana'nın denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğünde aralarında Bahreyn'in de bulunduğu koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :