"Yeme Bozuklukları Çalıştayı"

"Yeme Bozuklukları Çalıştayı"

NEÜ Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Hergüner:- "Yeme bozuklukları toplumumuzda yüzde 10 oranında görünen bir tanı grubu"

KONYA (AA) - Konya'da Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) tarafından "Yeme Bozuklukları Çalıştayı" düzenlendi.

NEÜ Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Sabri Hergüner, bir otelde düzenlenen programda, ergenlik dönemindeki genç kızların, bilinç altlarına yerleşen "ne kadar zayıf olursam o kadar güzel olurum" anlayışı nedeniyle yemeyi reddettiklerini söyledi.

Çocuk hekimleri ve çocuk psikiyatristleri olarak bu alana eğilinmesi gerektiğini aktaran Hergüner, "Yeme bozuklukları toplumumuzda yüzde 10 oranında görünen bir tanı grubu. Konya'da buna bir farkındalık oluşturabilmek için bir toplantı düzenlendi. İzmir ve İstanbul'dan katılan hoclarımız var. Toplantıya çok farklı illerden gelen pediyatristler, çocuk ergen psikiyatristleri var. Burada yeme bozukluklarının her yönünü tartışacağız." dedi.

Yeme bozukluğu konusunun, farklı uzmanlıkların bir arada çalışması gereken bir konu olduğunu dile getiren Hergüner, "Çünkü erken tanı konulmadığı zaman ölüm oranı yüzde 6 civarında. Fakat yeme bozukluğu olan çocuklara erken tanı konulduğu zaman yüzde 40-50 oranında hızlı bir iyileşme söz konusu. O yüzden hastalığı birlikte tanır ve tedavi edersek bu hastalığa yakalanan çocukları hayata döndürme şansımız var." diye konuştu.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :