Yelkenliyle dünya turunu 5 yılda gerçekleştirdiler

Yelkenliyle dünya turunu 5 yılda gerçekleştirdiler

Muğla'da evlendikten sonra ortak hayallerini gerçekleştirmek için "Balıkçıl" isimli yelkenliyle denize açılan Elif ve Mustafa Yurtbulmuş çifti, çıktıkları dünya turunu tamamladı - Yurtbulmuş çifti, 50 metrekarelik yaşam alanının olduğu yelkenlileriyle 58

MUĞLA (AA) - SABRİ KESEN - Muğla'da evlendikten sonra ortak hayallerini gerçekleştirmek için "Balıkçıl" adını verdikleri yelkenliyle denize açılan Elif ile Mustafa Yurtbulmuş çifti, beş yılda tamamladıkları dünya turunda 5 kıtada 58 ülkeyi gezdi.

Marmaris'teki bir oteller grubunda genel müdür olarak çalışan Elif Keskin ile uluslararası yelken okulu sahibi Mustafa Yurtbulmuş, ortak hayallerinin peşinden giderek yelkenli tekneyle dünya turu yapmaya karar verdi.

Çift, 21 Eylül 2014'de "Balıkçıl" adını verdikleri tekneleriyle hayallerine yelken açmak için Marmaris'ten yola çıktı. Yurtbulmuş çifti, 50 metrekarelik yaşam alanı bulunan yelkenlileri ile beş yıl süren dünya turunda 50 bin denizi mili yaparak, 5 kıta, 5 okyanus, 58 ülkeyi gezdi, onlarca ada ve yüzlerce liman ziyareti yaptı.

Seyahatlerinde genelde tuttukları balıklarla ve doğal ürünlerle beslenen çift, dünya turlarını yine Marmaris'te tamamladı.

- "Her anım muhteşemdi"

Elif Keskin Yurtbulmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşiyle ortak hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kariyerlerini geride bırakarak tura çıktıklarını anımsatan Yurtbulmuş, "Kariyerin önemli olmadığını, hayallerin eğer gerçekleşmesine imkan varsa bunun peşinden gitmenin gerekliliğini turu yapınca daha iyi anlıyorsunuz. Büyük bir deniz kazası geçirmiştim, denize ve teknelere bir süre ara vermiştim. 'Artık deniz ve tekneden uzak dururum.' diye düşünürken, dünya turu yaptık." diye konuştu.

"Geriye dönüp baktığımda her anım muhteşemdi" ifadesini kullanan Yurtbulmuş, şöyle dedi:

"Bir sürü anı ve dost biriktirdik. Dünyanın her yerinden çok güzel insanlar tanıdık. Hiç bilmediğimiz kültürler, coğrafyalar gördük. Çok zorlu günlerimiz oldu. Böyle bir seyahatin yaşam koşulları ve psikolojisi kadınlar için çok kolay değil. Normal yaşamda alıştığınız birçok kolaylık teknede yok. Her şey el gücüyle yapılıyor. Çok pratik ve sabırlı olmak zorundasınız. Güçlü olmak zorundasınız. Hasta olmamanız gerekiyor. Yol devam ediyor. Ama yine de yaşanılan tüm tecrübelere değer. Seyahatimiz boyunca ilk yıl Türkiye'ye geldik. O da mecburi bir durumdu. Son 4 yıldır Türkiye'ye geliş gidiş yapmadık. Türkiye'de en çok yemekleri özledim."

- Dünya turunu anlatan kitap yazacaklar

Mustafa Yurtbulmuş da hiç durmadan 8 aydır devamlı seyir yaptıklarını, çok uzun seyirler nedeniyle yorulduklarını vurguladı.

Türkiye’ye gelince mutlu olduklarını anlatan Yurtbulmuş, "Avusturalya Kıtası'ndan ayrıldıktan sonra dümen palası kırıldı. Okyanusları aşmak kolay olmadı. Olumsuz hava koşulları ve dalgalarla okyanusta günlerce mücadele edip dümen palasız tekneyi Endonezya'nın bir adasına getirmeyi başardık. Güney Hint Okyanusu'nda tekneye yıldırım isabet etti. Elektronik sistemlerinin bozulması sonucu yine okyanusta zor zamanlar geçirdik." ifadelerini kullandı.

Yurtbulmuş, dünya turlarını anlatan kitabı 2020 yılında yayınlayacaklarını sözlerine ekledi.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :