Yelken: TYF Kış Kupası Yarışları

Yelken: TYF Kış Kupası Yarışları

Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen yarışların üçüncü gün müsabakaları tamamlandı

MUĞLA (AA) - Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Kış Kupası Yelken Yarışları'nın üçüncü gün müsabakaları tamamlandı.

Fethiye Belediyesinin katkılarıyla federasyon tarafından Çalış mevkisinde, biri Hırvat 521 yelkencinin katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonun üçüncü gününde optimist junior, optimist, laser 4.7, laser radial ve laser standart sınıflarında yarışlar yapıldı.

Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havanın uygun olduğu üçüncü günde tüm kategorilerdeki sporcuların denize çıktığını söyledi.

Her gün, yarışların sonunda puanlamanın olduğunu, en yüksek puanı alanların cumartesi günü belirleneceğini belirten Yiğit, "Şimdiye kadar sorunsuz bir yarış geçirdik. İnşallah sonuna kadar da kazasız bir yarış olur." dedi.

Fethiye'nin iki yıl öncesine kadar kış aylarında çok sakin olduğunu dile getiren Yiğit, şunları kaydetti:

"Gençlik ve Spor Bakanlığının da desteğiyle ilçeye yapılan spor salonu ve bu gibi faaliyetlerle ilçede yoğunluk oluştu. Özellikle bulunduğumuz Çalış bölgesinde kış aylarında sadece iki otel açık olurdu. Şimdi ise 10 otel dolu durumda. Bu da bölge ekonomimize katkı sağlıyor ve turizmcileri sevindiriyor. Bu denli katılımın yoğun olduğu etkinliğin Fethiye'de yapılmasında destek olan herkese teşekkür ederim."

Yarışlar, 27 Ocak Cumartesi günü sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :