Yelken: TYF Kış Kupası Yarışları

Yelken: TYF Kış Kupası Yarışları

- Muğla'nın Fethiye ilçesinde 521 sporcunun katıldığı yarışların startı verildi


MUĞLA (AA) - Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Kış Kupası Yelken Yarışları başladı.

Fethiye Belediyesinin katkılarıyla federasyon tarafından Çalış mevkisinde düzenlenen yarışlarda biri Hırvat, 521 sporcu yelken açtı.

TYF Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Tarakçı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, organizasyona 56 kulüpten 521 sporcunun katıldığını söyledi.

Yarışlara katılımın Türkiye'de ilk kez bu kadar yoğun olduğunu, rekor niteliği taşıdığını vurgulayan Tarakçı, "Yarışlar, havanın durumuna göre ayın 27'sine kadar devam edecek. Burada dereceye giren sporcular, milli takım seçmelerine katılacak." dedi.

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz ise Türkiye genelinde katılımın en yüksek olduğu yelken organizasyonunun gerçekleştiğini ifade etti.

Okullarda yarı yıl tatilinin de olmasıyla yarışlara 521 sporcunun katıldığını aktaran Öçalmaz, "Bu çok ciddi bir katılım. 13 bin metrekarelik bir hinterland içerisinde Fethiye'nin yeri çok önemli. Etkinliğe katılan sporcuların velileri ve yakınları da Fethiye'ye geldi. Spor turizminin 12 aya yayılması için yaptığımız çalışmaların neticesini almaktan son derece mutluyuz." diye konuştu.

Optimist junior, optimist, laser 4.7, laser radial ve laser standart sınıflarında yapılan yarışlar, 27 Ocak Cumartesi günü sona erecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :