Yelken Federasyonuna yeni lojistik sponsoru

Yelken Federasyonuna yeni lojistik sponsoru

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Akdurak:"Amatör denizcilerin yetişmesi sadece sportif alanda değil aynı zamanda denizcilik sektörümüzün yarınları açısından da büyük önem taşıyor"

İZMİR (AA) - Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) Başkanı Özlem Akdurak, amatör denizcilerin yetişmesinin sadece sportif alanda değil aynı zamanda denizcilik sektörü açısından çok büyük önem taşıdığını bildirdi.

TYF'den yapılan yazılı açıklamada, Mediterranean Shipping Company (MSC) ile resmi lojistik sponsorluğu sözleşmesi imzalandığı belirtildi.

Firmanın Olimpik Milli Takımı'nın 2018-2020 yılı faaliyet programında yer alan uluslararası yarışmalarına yelken, tekne ve ekipmanlarının taşınmasında hizmet ortağı olduğu kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TYF Başkanı Özlem Akdurak, yelken sporunun sporcu-malzeme oranındaki en maliyetli spor dallarından bir tanesi olduğunu aktardı.

Malzemenin kendi maliyetine ek olarak müsabakalara taşınması ile ilgili lojistik maliyetlerinin de yıllık bütçelerin önemli bir kısmını oluşturduğunu bildiren Akdurak, şunları kaydetti:

"MSC firmasının sosyal sorumluluk yaklaşımı ile federasyonumuza gösterdiği ilgi ve destekten son derece mutluyuz. Bu destek 2020 Tokyo Olimpiyatları’na madalya hedefi ile yürüdüğümüz zorlu yolda bizim için çok değerli. Amatör denizcilerin yetişmesi sadece sportif alanda değil aynı zamanda denizcilik sektörümüzün yarınları açısından da büyük önem taşıyor. MSC firmasının bu katkısının diğer sektör firmalarına da örnek olmasını diliyorum."

MSC Türkiye Genel Müdürü Barış Dilek de Yelken Milli Takımı'na uluslararası platformda ihtiyaç duyduğu lojistik desteği vermekten gurur duyduklarını belirterek, milli takımın başarılarının devamını dört gözle beklediklerini bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :