Yelken

Yelken

Dünyanın en prestijli okyanus yelken yarışı Volvo Ocean Race'te mücadele edecek ilk ve tek Türk ekibi Team Alvimedica, zorlu müsabaka öncesi hazırlıklarına devam ediyor

İSTANBUL (AA) - Dünyanın en prestijli okyanus yelken yarışı Volvo Ocean Race'te mücadele edecek ilk ve tek Türk ekibi Team Alvimedica, zorlu müsabaka öncesi hazırlıklarına devam ediyor.

Team Alvimedica, yarıştaki rakiplerinden Abu Dabi ekibi ile birlikte çıktığı ikinci Transatlantik yolculuğunu 9 günde başarıyla tamamladı ve İngiltere’ye ulaştı.

Türkiye merkezli medikal cihaz şirketi Alvimedica tarafından desteklenen ve yarışın bu seneki en genç ekibi Team Alvimedica'nın lideri Charlie Enright, yaptığı yazılı açıklamada, hazırlıkların verimli geçtiğini belirterek, "Sekiz ekip üyesi olarak yola çıktık ve yeteneklerimizin sınırlarını zorladık. Yolculuğumuzun son günlerinde daha önceki eğitimlerimiz esnasında karşılaşmadığımız ağır hava koşulları ile karşılaştık. Bu koşulları deneyimlemek ve ardımızda bırakmak bizim için önemliydi" değerlendirmesinde bulundu.

Yolculuğa Abu Dabi ekibi ile birlikte çıkmalarının kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Enright, "Her ne kadar yarış halinde olmasak da yolculuk esnasında Abu Dabi ekibinin varlığını yanımızda hissetmek bizim için müthişti. Bu rekabet duygusu sayesinde bazı yeteneklerimizi geliştirebildik. Ayrıca kendimizi başka bir ekiple kıyaslama imkanı da bulduk ve bunun için çok mutluyuz" şeklinde görüş belirtti.

Enright, Team Alvimedica’nın kısa bir süre önce belirlenen üyelerinin beklenmeyecek kadar hızlı bir zamanda kaynaştığını ve ekip ruhunu yakaladığını ifade ederken, takıma katılacak 9. ismin belirlenmesi çalışmalarının da sürdüğünü aktardı.

Team Alvimedica, Enright ile birlikte Amerikalı Mark Towill ve Nick Dana, Avustralyalı Will Oxley, Yeni Zelandalı Ryan Houston ve David Swete, İtalyan Antonio Bolzan ve ABD'li tekne muhabiri Amory Ross’tan oluşuyor.

 

- Hazırlıklar iki yarışla sürecek

 

Zorlu Transatlantik geçişinin ardından kısa bir dinlenme molası veren Team Alvimedica, Volvo Ocean Race'ten önce 10 Ağustos'ta İngiltere’de başlayacak "Round Britain" ve "Ireland Race" için bir araya gelecek.

Round Britain yarışının, Volvo Ocean Race'te karşılaşacakları diğer rakiplerin de yer alacağı önemli bir meydan okuma olacağını belirten Enright, "Bizim için önemli bir aşama ama gösteri daha başlamıyor. Bu etapta sonuca odaklanmak yerine, yeteneklerimizi geliştirmeye çalışacağız. Bu yarışı bir eğitim fırsatı olarak değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

Üç yılda bir düzenlen Volvo Ocean Race, 4 Ekim'de İspanya'nın Alicante limanında başlayacak. İsveç'in Göteborg limanında sona erecek yarış süresince takımlar 40 bin deniz mili katedecek.

Bu yıl 12'ncisi düzenlenecek Volvo Ocean Race, 1973 yılında "Whitbread Round the World Race" adıyla başladı. 2011 yılının ekim ayında yine İspanya'nın Alicante şehrinden başlayan ve 2012'nin temmuz ayında İrlanda Cumhuriyeti'nin Galway kentinde sona eren bir önceki Volvo Ocean Race'i Fransız yelkenci Franck Cammas kaptanlığındaki Groupama takımı kazanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı