Yeliz Başa, Çek Cumhuriyeti'ne transfer oldu

Yeliz Başa, Çek Cumhuriyeti'ne transfer oldu

- Son iki sezon Japonya Ligi ekiplerinden NEC Red Rockets'ta forma giyen voleybolcu Yeliz Başa, Çek ekibi Agel Prostejov'la anlaştı


İSTANBUL (AA) - Kariyerini yurt dışında sürdüren voleybolcu Yeliz Başa'nın son adresi, Çek Cumhuriyeti ekibi Agel Prostejov oldu.

Yeliz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni sezon için Çek Cumhuriyeti'nde son 8 sezonun şampiyonu Agel Prostejov'la anlaştığını belirtti.

Agel Prostejov'un CEV Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceğini aktaran 29 yaşındaki sporcu, "Takımıma katkı sağlayabilmek için elimden geleni yapacağım. Son 4 sezondur uzak doğuda oynuyordum ve önemli tecrübeler yaşadım. Şimdi yeniden Avrupa'dayım. Liglerin başlamasını da sabırsızlıkla bekliyorum." diye konuştu.

Beşiktaş'tan 2012-2013 sezonunda Japonya Ligi ekiplerinden NEC Red Rocket takımına transfer olan pasör çaprazı, burada geçirdiği 1 sezonun ardından ise Güney Kore'nin Hyundai Hillstate takımına geçti. Burada da 1 sezon kalan Yeliz, ardından tekrar NEC Red Rockets'a dönerek 2 sezon forma giydi.

Japonya ve Güney Kore'de forma giyen ilk Türk kadın voleybolcu unvanını kazanan Yeliz Başa, yine Çek Cumhuriyeti'nde de bu ilki tekrarlamış oldu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :