YEE'den Fas'ta Regaip Kandili programı

YEE'den Fas'ta Regaip Kandili programı

RABAT (AA) - Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Rabat Türk Kültür Merkezi'nin Fas’ta Regaip Kandili münasebetiyle düzenlediği program büyük ilgi gördü....

RABAT (AA) - Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Rabat Türk Kültür Merkezi'nin Fas’ta Regaip Kandili münasebetiyle düzenlediği program büyük ilgi gördü.

Regaip Kandili programı, YEE Rabat Türk Kültür Merkezi Müdürü Ensar Fırat’ın Türkiye’de kandil kültürünü anlattığı açılış konuşmasıyla başladı.

Fırat’ın konuşmasının ardından düzenlenen sinevizyon gösterisinde Faslı misafirlere, YEE’nin Türk kültüründe kandillerin yeri anlatıldı.

Fırat, kandil programına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bildiğiniz üzere İslam tarihinde bazı günler kutsal olarak kabul edilmektedir. Özellikle Türk halkı bu bahsedilen günleri kandil olarak isimlendirip bugün ve geceleri ibadetle ve çeşitli geleneksel etkinliklerle ihya etmeye çalışmaktadır. YEE olarak bu geleneğimizi Faslı kardeşlerimizle paylaşmak ve onlara tanıtmak istedik. Türkiye’de olduğu gibi biz de burada misafirlerimize kandil simidi ikram edeceğiz." dedi.

Programa katılan ve YEE’de Türkçe eğitimi alan öğrencilerden Seni Sefa ise "YEE’de Türkçe okuyorum. Bugün YEE’de Kandil gecesi hakkında bilgi aldık. Türk kültürünü öğrenmek için geldiğimiz bu programda Türklerin kandilde neler yaptığını öğrendik." diye konuştu.

Programın sonunda konuklara kandil simidi ve kandili anlatan ayraç hediye edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :