YECDER Sempozyumu Konya’da

YECDER Sempozyumu Konya’da

Kısa adı YECDER olan, Yunus Emre Camii Külliyesi Eğitim ve Kültür Derneği sempozyumlarını artık İstanbul dışına taşımaya başladı.

 Geçen yıl Artuklu Üniversitesi’nin işbirliğiyle Mardin’de dış ülkelerden gelen katılımcılarla gerçekleşen sempozyum bu sene Konya’da yapılacak.

"Cami ve Cemaatinin İnşâ ve İhyâsı" konulu VI. Ulusal Din Görevlileri Sempozyumu 25-26 Nisan 2015 Tarihlerinde Konya'da yapılacak.

Yunus Emre Camii Külliyesi Eğitim ve Kültür Derneği YECDER, Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya İl Müftülüğü ve Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin ortaklaşa olarak düzenlediği sempozyumda 42 Tebliğci tarafından 40 adet bildiri sunulacak.

25 Nisan 2015 Cumartesi günü Açılış ve Protokol Konuşmalarıyla başlayacak olan VI. Ulusal Din Görevlileri Sempozyumu'nun ilk oturumu "Cami ve Cemaatinin İnşâ ve İhyâsı" konulu Panel ile yapılacak. Panelin ardından iki ayrı salonda toplam 8 oturum gerçekleştirilecek.

Sempozyumdaki oturum başlıkları ise şunlar:

I. Oturum: Din Görevlilerinin İhyâsı,

II. Oturum: Cami Merkezli Çocuk Eğitimi

III. Oturum: Cami ve Gençlik

IV. Oturum: Cami Merkezli Din Eğitimi

V. Oturum: Din Hizmetlerinde Sorunlar ve Çözüm Önerileri

VI. Oturum: Cami ve Kadın

26 Nisan Pazar günü devam edecek olan sempozyumda sabahtan iki oturum daha gerçekleştirilecek.

VII. Oturum: Din Hizmetlerinde Kurumlar arası Dayanışma

VIII. Oturum: Örnek Camiler ve Uygulamaları

Oturumlarının ardından, oturum başkanlarıyla hep birlikte Değerlendirme ve Sonuç Oturumu yapılacak ve sempozyumda ortaya çıkan belli başlı sonuçlar değerlendirilecek.