Yazılım ihracatçılarından ABD'ye ziyaret

Yazılım ihracatçılarından ABD'ye ziyaret

Ekonomi Bakanlığının desteğiyle yazılım ihracatçısı 14 firmadan 19 iş adamı, ABD'nin Los Angeles ve Las Vegas şehirlerini ziyaret etti

ANKARA (AA) - Ekonomi Bakanlığının desteğiyle yazılım ihracatçısı 14 firmadan 19 iş adamı ABD'nin Los Angeles ve Las Vegas şehirlerine ziyaret gerçekleştirdi.

Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticaretinin Desteklenmesi Hakkında Karar kapsamında bakanlık destekleri sürüyor.

Bu bağlamda Elektrik, Elektronik ve Hizmet İhracatçıları Birliği (EEHİB) bünyesindeki bilişim firmalarına yönelik Los Angeles ve Las Vegas'a bir ticaret heyeti ziyareti yapıldı.

Organizasyona yazılım alanında faaliyet gösteren ihracatçı 14 firmadan 19 Türk iş adamı katıldı. ABD'nin önemli ticaret merkezlerinden Los Angeles'ta ikili iş görüşmeleri ve 21 ABD'li firma temsilcisinin katıldığı programda 65 iş görüşmesi gerçekleştirildi.

ABD'li firmaların yoğun ilgi gösterdiği ziyaret kapsamında, bilişim sektöründe önemli çalışmalar yürüten kurum ve kuruluşlar ziyaret edildi. Özellikle Las Vegas'ta yürütülmesi planlanan "akıllı şehir" projesi kapsamında ABD'li bilişim firmalarıyla iş birliği fırsatları araştırıldı.

- Sağlık turizmine de destek

Öte yandan Bakanlık desteğiyle Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Derneği (THTDC) tarafından Denizli'de "2. Uluslararası Termal ve Sağlık Turizm Zirvesi" ile eş zamanlı termal tesisler, sağlık kuruluşları ve sağlık turizmi şirketlerine yönelik alım heyeti ziyareti de gerçekleştirildi. Bu kapsamda Türkiye'de yerleşik termal tesisler, sağlık kuruluşları ve turizm acenteleriyle toplam 50 ülkeden gelen 250'yi aşkın sağlık ve termal turizmi alanında faaliyet gösteren yabancı katılımcı arasında ikili iş görüşmeleri yapıldı. Bununla birlikte katılımcılara Denizli bölgesinin tarihi ve kültürel yerleri hakkında bilgiler verilerek, termal tesisler ve sağlık kuruluşları yerinde tanıtıldı.

Denizli'nin sağlık ve termal turizmi potansiyelini yerinde keşfeden heyet, kente termal ve sağlık turisti gönderme, yerleşik sağlık kuruluşları ve termal tesislerle çalışma konusunda istekli olduklarını bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :