Yazdığı mektup sayesinde öğrencileri oyuncağa kavuştu

Yazdığı mektup sayesinde öğrencileri oyuncağa kavuştu

Bingöl'de görev yapan ana sınıfı öğretmeni Ulus, öğrencilerin oyuncak ihtiyacını karşılamak için İstanbul'daki özel bir eğitim kurumuna yazdığı mektup sayesinde 3 köy okuluna yetecek kadar malzeme topladı

BİNGÖL (AA) - İstanbul'dan Bingöl'e atanan ana sınıfı öğretmeni Şahander Ulus, öğrencilerin oyuncak ihtiyacını karşılamak için daha önce görev yaptığı yerdeki özel bir eğitim kurumuna yazdığı mektup sayesinde 3 köy okuluna yetecek kadar malzeme topladı.

Bingöl'ün Aşağı Yenibaşlar İlkokulu'nda görev yapan öğretmen Ulus, İstanbul'daki bir eğitim kurumuna mektup yazarak, köy çocukları için oyuncak talebinde bulundu. Ulus'un mektubuna olumlu yanıt verilerek, 3 köy okuluna yetecek kadar oyuncak ve eğitim malzemesi gönderildi.

- Yazdığı mektup ses getirdi

Ana sınıfı öğretmeni Ulus, İstanbul'dan 3 yıl önce Bingöl'e atandığını belirterek, görev yaptığı köydeki çocukların oyuncak alacak ekonomik durumlarının olmadığını söyledi.

İstanbul'daki ana okulunda öğrencilerin sahip olduğu imkanlara, köydeki çocukların da kavuşması için girişimde bulunduğunu ifade eden Ulus, "Köyde ailelerin bu ihtiyaçları giderecek ekonomik durumları yok. Çünkü bunlar ciddi masraf gerektiriyor. Bize 3 köy okuluna yetecek kadar malzeme gönderildi" dedi.

Bingöl'deki öğrencilere oyuncak ve eğitim malzemesi gönderen kuruma teşekkür eden Ulus, "Daha önce sınıfta sadece 3-4 tane oyuncak bebek vardı. Gelen yardımlar sayesinde çocuklar daha önce hiç görmedikleri oyuncaklara kavuştu" diye konuştu.

- "Sınıftan çıkmak istemiyorlar"

Sınıfın oyuncakla dolmasının ardından çocukların istekle okula geldiklerini ifade eden Ulus, şöyle konuştu:

"Çocuklar oyuncak geldikten sonra sınıftan çıkmak istemiyorlar. Aileler, çocuklarını ders saatleri bitmesine rağmen zorla götürüyorlar. Çünkü çocuklar gitmek istemiyor. Çok mutluyuz ve bize bu mutluluğu yaşatan herkese çok teşekkür ediyorum."

Okul Müdürü Sıdık Bağbars da yeni oyuncakların çocukların eğitimine büyük katkı sağlayacağını dile getirerek, "Bize gönderilen malzemeler ihtiyacımızın üstünde olduğu için biz de bunları çevremizde bulunan ve ihtiyaç sahibi okullarla paylaşacağız" ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı