Yazar Yenişehirlioğlu, yeni romanı "Kara Güneş"i tanıttı

Yazar Yenişehirlioğlu, yeni romanı "Kara Güneş"i tanıttı

Bahadır Yenişehirlioğlu, Türkiye'yi 15 Temmuz'a götüren süreci, yeni romanı "Kara Güneş"te anlattı- Yazar Yenişehirlioğlu:- "(Kitap) Zihinlere giren ihtilalin, kılcal damarlarımıza, genetik yapımıza, zihnimize, aklımıza, bütün duygularımıza sirayet eden d

İSTANBUL (AA) - Yazar ve oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu, yeni kitabı "Kara Güneş"i tanıttı.

"Beyaz Usta Siyah Çırak" romanıyla yazarlık hayatını "Kerime", "Son Hasat" ve "Kaneviçe" gibi eserlerle devam ettiren Yenişehirlioğlu, Türkiye'yi 15 Temmuz'a götüren süreci, yeni romanı "Kara Güneş"te anlattı.

Aynı zamanda TRT 1'de yayınlanan "Sevda Kuşun Kanadın"da dizisinin oyuncularından olan Yenişehirlioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'un, Türkiye'nin gördüğü en korkunç gecelerden biri olduğunu söyledi.

Yenişehirlioğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin, 40 yıl önce başlatılan bir çalışmanın finali olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin birlik ve beraberliğini koruyacağına vurgu yapan yazar, "Biz kim olursak olalım, hangi düşünce yapısında olursak olalım, hangi dini yapılanma içinde olursak olalım, bu ülkenin kadim evlatlarıysak, bu ülkeyi böldürtmeyeceğiz. Artık demokrasiyi sekteye uğratmayacağız. En önemlisi buydu." diye konuştu.

Yenişehirlioğlu, insanların daha önceki darbelerde vermediği tepkiyi 15 Temmuz'da verdiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Bundan sonra iyi dersler almamız lazım. Sadece 15 Temmuz'da ortaya koyduğumuz, bütün dünyaya örnek olabilecek kahramanlıklardan ziyade, neden 15 Temmuz'u yaşadığımızla, bir daha yaşamak istemiyorsak, bir daha ülke böyle bir travmayla karşılaşsın istemiyorsak, nerede hata yaptığımızla, nereleri görmezden geldiğimizle ve yok saydığımızla yüzleşmek zorundayız. İşte 'Kara Güneş' tam da bunu anlatıyor."

- "'Kara Güneş' bir piyasa romanı değil"

İlk 15 Temmuz romanını yazma hedefiyle, günde iki saat uyuyarak çalıştığını anlatan Yenişehirlioğlu, "Kara Güneş"in, satır aralarında çok şey barındırdığını kaydetti.

Timaş Yayınları'ndan çıkan "Kara Güneş"i yazmaya, 15 Temmuz gecesi sokağa çıktığı an karar verdiğini belirten Yenişehirlioğlu, "(Kitap) Zihinlere giren ihtilalin, kılcal damarlarımıza, genetik yapımıza, zihnimize, aklımıza, bütün duygularımıza sirayet eden darbenin sinsi planını anlatıyor. Aklı nasıl kiraya verdiğimizi, bizi yaratan Allah'ın bize gönderdiği kitapla, yaşamına alan açmış Türk insanının nasıl bu kadar akılsızlaştırılabildiğini, bunu nasıl başardıklarını ve hayata geçirdiklerini anlatıyor." ifadelerini kullandı.

Yazar, romanların 15 Temmuz'la ilgili en kalıcı eserler olacağını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Kara Güneş, Kadir'le Ebubekir'in hikayesi ama üzerine onların üzerinden bütün Türkiye'yi okuyoruz. Bu iradesizliğin bu derece büyümesini, köpürtülmesini ve yok sayılmasını nasıl görmezden geldiğimizi anlatıyoruz. Bunu tespit eder ve idrak edersek, o zaman gerçek başarıyı yakalamış oluruz. Bu ülke, bu millet evet, bu kadar kahraman çıkardı ama esas soru şu, 'Bu ülke, bu millet neden bu hale düştü? Bu kadar haini nasıl üretti bu kadim Anadolu toprağı?' Aslında hepimiz suçluyuz."

Kitabın, zaman sıçramalarıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Manisa arasında kurgulandığını anlatan Yenişehirlioğlu, "Kara Güneş' bir piyasa romanı değil. 15 Temmuz'dan sonra çıkan, para ve statü elde etme amaçlı kitaplardan değil. 'Kara Güneş' bir çığlık. İstiyorum ki bunu okuyan herkes bu çığlığı büyütsün. Büyütsün ki bir daha 15 Temmuz'ları yaşamayalım." sözlerine yer verdi.

"Kimi kaybolur, kimi bulur" sloganıyla piyasaya çıkan kitap, Manisa'nın bir köyünde, çocuklukları beraber geçmiş iki arkadaşın hikayesini ve 15 Temmuz'u algılama biçimlerini konu ediniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :